Tož, dostal jsem šanci jezdit
CRV 2.2 i-CTDi 103 kW, r.v. 2008, tedy III G, 4x4 a musím říci, jsem mile překvapen. Auto má najeto 420.000 km, na motor se nemuselo sáhnout, jen spotřebák, tlumiče, spojka a rozvody, jinak vše originální. Ani jsem nečekal, že to pojede stejně dobře jako Accord, i když je větší a o cca 80 kg těžší, tak to jede i jen s těmi 103 kW pěkně, svižně. Chip na 120 kW a 380 Nm se zápisem do TP a je to paráda!
Takže ho zařazuji do seznamu nástupců
Jediné co je škoda, že nemá ovládání palubního PC na volantu, ale jen na čudlíku u budíků... Ale audio 100x lepší jak Accordu, rádio má taky lepší příjem. Zkoušel jsem i svižnou jízdu a ač je to SUV a vyšší, tak se nenaklání tolik jako Octavia
Látkové potahy jsou trochu z drsnější látky, opěrky na předních sedadlech jsou mi trochu nezvyklé, ale jde o zvyk. Prostoru je uvnitř dostatek, dobrý výhled, no prostě klasika u SUV. Slabší jsou brzdy, nevím, zda jen u tohoto kusu a nebo obecně, zase jde o zvyk, že je třeba více na to šlapat, na Accordu jsou lepší. Sedačka řidiče, kdy s autem jezdil 1 člověk, je jako nová, neprosezená, nepotrhaná, prostě na ty km krásná, to samé o volant. Stočit to auto na 150.000 km, tak se to vůbec nepozná (takové to že koukat v interiéru na opotřebení apod., je prostě všechno o servisu a starání se o auto...)
Motor je navíc tišší než u mého Accorda se 283.000 km, to bude těmi rozvody tipuji. Táhne krásně, žádná únava při těch km, fakt paráda!