Slovak Czech Dutch English French German Greek Hungarian Polish Turkish
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Upgrade brzd A7G | Vseobecne info

Upgrade brzd A7G | Vseobecne info 29 Mar 2016 13:51 #31

• Chris
  • Chris's Avatar
  • Administrator
  • Thank you received: 38
Ono to bolo myslene tak, ze na leto siroke R17 alebo R18 a ako vyhoda, ze v zime na to natiahnes aj R16.
Ktore su vyrazne lacnejsie, vraj aj komfortnejsie a jednak ti brzdy ucinok v zime je jedno, ked sa smykas po lade, snehu alebo posype.
The administrator has disabled public write access.

Upgrade brzd A7G | Vseobecne info 06 Apr 2016 06:56 #32

• Galaktic
  • Galaktic's Avatar
  • Elite Member
  • Thank you received: 6
NZULU, Chris ,,, aspoň niekto chápe pointu 2piston :super
Nehovorím že 4 piest je na prt, osobne ho riešim lebo ten 2P tam dlho nechcem mať lebo mám už vyššie nároky a to je na dlho debata tak radšej poviem niečo o tých 2 P z accord Type R

1: Chceš zachovať originálne H kolesá? 16,17,
2: origo ET na kolesách?
3:Chceš lepšie brzdiť ale Zásadne odmietas športový kotúč a platne lebo sú na teba drahé a pozeráš na údržbu aj do budúcna? A chceš mať na aute OEM veci?

Tak za normálne peniaze sa to dá dosiahnuť len týmto!
Všetko sa mení kus za kus, strmeň acco 7 dole a accord r tam zapojím tú istú brzdovu hadicu,
Samozrejme potrebuješ platne do atr strmena napr ATE,, A ak máš svoj 300mm kotúč už ko, tak bud dáš nový, alebo o niečo drahši ale už kotúč 300mm /28 a to tiež z Accord R ( radšej ten z R) a kotúče zase dám dole jeden a druhý tam, a aaa kde bol problém niečo riešiť upravovať rátať??
Áno áno nemám to v číslach, mohol som to presne zmerať aj mám možnosť ale, to ma vtedy nenapadlo, reč je o brzdnej dráhe, a tá dráha je úplne niekde inde ako na 7G brzdách,, A áno samozrejme to má aj jedno malé mínus a nieje to 100% správne brzdenie ,, ALE to mínus čo to má je úplne nič oproti tomu keď tam dáš nejaké 4hrnce z legenda lebo to má 20 x mínus a je to 50% brzdenie
Last Edit: 06 Apr 2016 07:12 by Galaktic.
The following user(s) said Thank You: Chris

Upgrade brzd A7G | Vseobecne info 06 Apr 2016 11:17 #33

• Marek S.
  • Marek S.'s Avatar
  • Platinum Member
  • Thank you received: 8
Čaute, našiel som si brzdy z Accord Typer R (98-02), 2 piestky z vrakáča za prijateľnú cenu. Otázka by bola:

- čo všetko budem potrebovať na repas - bavím sa o OEM brzdičoch. Koľko si mám pripraviť peňazí?
- budem potrebovať ešte niečo naviaC? Či mi stači brzdiče, nové kotúče a platničky.

Ďakujem

Upgrade brzd A7G | Vseobecne info 06 Apr 2016 21:43 #34

• HIGHTY
  • HIGHTY's Avatar
  • Moderator
  • Thank you received: 10
Marek S. wrote:
Čaute, našiel som si brzdy z Accord Typer R (98-02), 2 piestky z vrakáča za prijateľnú cenu. Otázka by bola:

- čo všetko budem potrebovať na repas - bavím sa o OEM brzdičoch. Koľko si mám pripraviť peňazí?
- budem potrebovať ešte niečo naviaC? Či mi stači brzdiče, nové kotúče a platničky.

Ďakujem

Záleží, v jakém jsou stavu, zda stačí očistit a nabarvit třeba, nebo je třeba vyměnit manžet, těsnění, pístky. Repasní sada pístků, gumiček je do cca 350,- Kč na 1 třmen.

Pak jde o to, co odvzdušňovák a nebo i brzdová hadička, zda nechat a nebo dát lépe rovnou pancéřovou, co je sada na předek kolem 1.000,- Kč?

Na ATR ti stačí brzdiče, kotouče, desky a je to jen výměna ;-)
HONDA ACCORD 2.2 i-CTDi sedan, EXECUTIVE, r.v. 2006 po facelift

Upgrade brzd A7G | Vseobecne info 06 Apr 2016 21:46 #35

• Marek S.
  • Marek S.'s Avatar
  • Platinum Member
Máš tip kde by som tie raps sady zohnal? Kto by mi to urobil? Čo sa týka kotúčov, tak na inzerátu píše že to je pre 260 mm, čo mi je nejaké divné, alebo to je OK?

V každom prípde zatiaľ vrúcne dík HT :)

Upgrade brzd A7G | Vseobecne info 06 Apr 2016 22:12 #36

• HIGHTY
  • HIGHTY's Avatar
  • Moderator
  • Thank you received: 10
ATR přední brzdy kotouč 300 mm, 260 to nevím, kde co vzal, aby to nebyly zadní... Mrkni někam na shop jakém kotouče se pro jaké auto prodávají...

Repas sady nejvíce se používá Frenkit, stačí pak najít tu správnou sadu a je to :-)
HONDA ACCORD 2.2 i-CTDi sedan, EXECUTIVE, r.v. 2006 po facelift

Upgrade brzd A7G | Vseobecne info 06 Apr 2016 22:49 #37

• Marek S.
  • Marek S.'s Avatar
  • Platinum Member
OK, zistené, sú to zadné :(

Upgrade brzd A7G | Vseobecne info 06 Apr 2016 23:36 #38

• Marek S.
  • Marek S.'s Avatar
  • Platinum Member
Tu sú nové strmene: www.automobilovedily24.cz/abs/7797815

Otázka je či sú k tomi i piestiky, alebo to je holý strmeň.

Upgrade brzd A7G | Vseobecne info 07 Apr 2016 00:07 #39

• Galaktic
  • Galaktic's Avatar
  • Elite Member
No ono sa jedná o repas a je to, ty im dáš starý za ten ich, a je to ako na foto, problém je v tom že nedodávaju sa k nim držiaky, a to je dosť problém,,, finta je v tom že predný strmeň sa predáva v H len ako celok, ale napr zadný sa dá kúpiť strmeň zvlášť a držiak zvlášť či origo alebo repas, no držiak sa predáva len nový ten sa nerepasuje,,,
Last Edit: 07 Apr 2016 00:53 by Galaktic.

Upgrade brzd A7G | Vseobecne info 07 Apr 2016 01:02 #40

• Galaktic
  • Galaktic's Avatar
  • Elite Member
Marek S. wrote:

Ďakujem
No a ohľadom toho čo budeš potrebovať noo tak asi všetko,, lebo asi ťažko bude ten strmeň 100% pokiaľ nebude po go.. A konkrétne 1-, 2-,9-,10-,12-,18-, a najlepšie hlavne 2,12,18 originál H a za tieto veci z každého 2 ks v H dáš cca 80€
Last Edit: 07 Apr 2016 03:52 by Galaktic.
Time to create page: 0.467 seconds