Ahojte,
ozivim trosku toto vlakno. Mam Accord 2004, iCTDI, sedan. Znovu otvaram nestastnu temu svetiel. Asi 2 roky dozadu som menil parabolu na vodicovom svetle za repasovanu (Marek.S). Na moje prekvapenie nebola v najhorsom stave. Subjektivne sa mi zdalo ze svetla svietia lepsie.
So skracujucim sa dnom vsak zasa pocitujem ze svetla svietia mizerne.
Svetlo na strane vodica je zaoxidovane, co je zrejme hlavna pricina slabej svietivosti.
Vidim mozne riesenia:
1. Vycistit a prebrusit svetla - z vonkajsej strany som to vycistil, opticky vyzeraju lepsie, svietivost vsak stale tragicka. Navyse su zaoxidovane zrejme aj z vnutra, do rozliepania svetla sa vsak uz nejdem pustat, stacilo mi pri vymene parabol
2. Kupit komplet svetlo z vrakoviska/bazaru - otazna je dostupnost, vodicova strana sa zrejme bude zhanat horsie, otazne je v akom stave by to bolo. Navyse vela vozov na diely je z UK, kde ak sa nemylim je opacny lom svetla takze s tym si moc nepomozem
3. Kupit fungel nove svetlo, original, cena tusim okolo 600eur, co je ale nepripustne.Som ochotny nieco investovat ale nie taku palku
Celkovo by to chcelo urobit nejaku generalku, mam pocit ze svetla svietia vysoko a moc napravo, skusal som ich nastavit tymi nastavovacimi srobmi ale mam pocit ze som to este viac pokazil nez tomu pomohol
Casto sa mi odpaluju ziarovky, nepaci sa mi ani elektrika okolo svetiel, ten ochranny plast okolo konektora ziaroviek je obhoreny.
Rad by som nieco s tym robil ale s nejakym realnym a dlhodobejsim vysledkom, bez toho aby som vyhadzoval prachy do vzduchu.
Nejake napady / nazory?