Slovak Czech Dutch English French German Greek Hungarian Polish Turkish

Všetko o svetlách

More
21 Sep 2016 22:32 #211 by i-vtec
Replied by i-vtec on topic Všetko o svetlách
ok dik prislo mi to divne ,ze sa to da zalozit aj tak aj tak..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Sep 2016 21:33 - 26 Sep 2016 21:34 #212 by Marek S.
Replied by Marek S. on topic Všetko o svetlách
Prečo nerepasovat paraboly xenonovych projektorov:

Hore po repase, dole nove projektory

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Last edit: 26 Sep 2016 21:34 by Marek S..

More
29 Sep 2016 16:07 #213 by Donroberto
Replied by Donroberto on topic Všetko o svetlách
Potrebujem radu ohladom svetiel, chcel som odpojit dorabane xenony a dat tam H1 ziarovky osram no ked som dal dole krytku svetiel tak vybojka je priamo na kable napojena neviem ju odpojit a nahradit H1
Ako to spravit?

More
29 Sep 2016 20:25 #214 by Marek S.
Replied by Marek S. on topic Re:Všetko o svetlách
Výbojka je napojená na štartér a balast, takze ten treba po kábli nájsť- balast bude najskôr pripojený na OEM kabeláž takze ho treba odpojiť a odtiaľ napojiť h1 žiarovku

Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

More
24 Jun 2017 20:27 - 24 Jun 2017 22:38 #215 by PaloS
Replied by PaloS on topic Všetko o svetlách
Pár strán dozadu, ste písali, že najlepšie je rozoberať svetlá zahriatím v krabici s dierou na teplovzdušnú pištoľ. Chcem sa opýtať, či stačí nejaká z hrubšieho kartónu, alebo akú krabicu ste spomínali.
Potom keď to budem chcieť naspäť zlepiť, treba to staré lepidlo dostať preč a na zlepenie použiť nové? Či zase s pôvodným lepidlom nahriať a nejak posťahovať nechať zatvrdnúť? Mám dosť špinavé svetla zvnútra a chcel by som ich rozlepiť a vyčistiť, potom zvonku ešte zrenovovať. Keď som auto prvýkrát videl, tak som myslel, že bolo zatopené ale prekutral som všetko a nebolo. Videl som také svetlá aj na inom accorde 8g predface, tak asi majú nejakú vadu. Viete poradiť, čím to skúsiť z vnútra po rozlepení vyčistiť?

Honda Accord sedan 2010 / CU2 MT / Executive / Buran Silver Metallic
Attachments:
Last edit: 24 Jun 2017 22:38 by PaloS.

More
25 Jun 2017 08:53 #216 by Marek S.
Ahoj, ideálne svetlo nahriať v celom objeme, ničmenej, veľký bacha na tú krabicu, mne sa pri nastavení na II stupeň začala krabica horieť :D.

Určite pôvodné lepidlo nedávaj preč, práveže sa ho snaž čo najmenej odtiaľ dať preč. Na doplnenie použi butyl v šnúre, tzv. butylová šnúra, musí byť rovnakej farby, nekombinovať napr. šedú a čiernu.

Ďalej najhoršie na tomto je, odtiahnuť to sklo lebo ho nie je za čo chytiť a páčenie skrutkovačom na kraji lemu zas robí značnú neplechu a ohýba celý kryt svetla jak sa o to človek opiera, tak som rozmýšlal použiť prísavku a pricucnúť na to sklo. Accord má veľké svetlo je s tým docela popiplačka, tka si priprav troška nervy.

Potom zlepenie, odporúčam si kúpiť také tie malé zverky na pružine, lebo ja som ich nepoužil a nezlepil som to dobre a po čase sa mi to sklo troška odtiaľ dalo preč a začalo vlhnuť :(

Na čistenie skla použi čo najjemnejšiu handričku, NETLAČ, je to mäkký plast. Čo najmenej sa toho chytať.

More
25 Jun 2017 21:24 #217 by PaloS
Ahoj, ďakujem za info od profíka ;)
Akú teplotu použiť a ako dlho aby bolo to bez požiaru? Mám totiž k dispozícií profi pištole Leister Triac S (na lepenie pvc na plochých strechách) a tam môžem zregulovať teplotu 20-700°C. Lebo vykladať krabicu z vútra sádrokartónom sa mi nechce :)
Problém zatiaľ je, že čo som objavil video, tak tie 8g svetlá majú sivé lepidlo a zatiaľ som našiel len čierne butylové šnúry.
Prísavky na sklo aj nejaké mám, tak môžem vyskúšať, či sa tam pricucne.

More
26 Jun 2017 09:29 - 26 Jun 2017 09:31 #218 by Marek S.
Nejaké mám doma, príšerne sa s tým pracuje ale ide to. Ak tak sa zastav, bývam pri Trnave, ale iba cez niektoré víkendy.

Pištoľ nastav tak na 100 stupňov a nechaj tam svetlo 10-12 min, pre istotu to kontroluj, ale 100 stupňov prednému sklu určite neublíži. Ak by to nešlo, skús 120 atď.
Last edit: 26 Jun 2017 09:31 by Marek S..

More
26 Jun 2017 18:35 #219 by PaloS
Aj by som sa zastavil, keby to nebolo 450 km ;)
No musím sa na to psychicky pripraviť a potom nájsť nejakú celú sobotu na to. Vďaka za rady :handshake

More
28 Jun 2017 22:59 #220 by pajo
Replied by pajo on topic Všetko o svetlách
pani mam na predaj NHK projektory od Mareka S aj s vybojkami 4300K, jazdene resp. svietene asi 10 hodin dokopy... auto predane bez nich. cenu si predstavujem 150, stalo ma to ak sa nemylim cca 200..su uz aj s drziakmi do 7G accorda, v ramci BA kludne namontujem... pridam nejake ballasty, mam na vyber.. svietilo to fakt jak blazen, len auto slo prec pod cenu tak som vybral co sa dalo :)

moje sucasne hondy:
accord coupe 3.0 V6 AT/LPG 98, accord sedan 2.2 ictdi MT 04, cr-v 2G AT/LPG 02, jazz MT 05
moje ex:
miata turbo, cr-v 1G AT/LPG , civic 5D 6G MT, civic coupe 2D 5G MT, civic 4D 5G AT, civic 3D 5G AT
Attachments:

Time to create page: 0.195 seconds