Slovak Czech Dutch English French German Greek Hungarian Polish Turkish
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Nefungující tempomat

Nefungující tempomat 28 Oct 2015 18:27 #1

• Milan
  • Milan's Avatar
  • New Member
Ahoj, mám problém u svého Accorda CL9 (2007). Poslední měsíc mi přestal fungovat tempomat. Kontrolka se při zapnutí CRUISE na palubní desce rozsvítí, ale při následném zmáčknutí tlačítka DECEL SET se nic neděje. Už dříve jsem si všimnul, že občas tempomat nejde zapnout. Teď už nefunguje vůbec, ať zkouším jakoukoliv rychlost, otáčky. Nemá někdo zkušenost s případným problémem? Je myslíte špatné nějaké čidlo nebo svazek kabelů? Předpokládám, že počasím venku to nebude (teplota pod 10 stupňů). V servisu jsem ještě nebyl, ale pokud by to bylo jen možné, raději bych si to opravil sám. Předem děkuji za tipy.
Honda Accord CL9 11/2007 - Dark Mocha Pearl/Executive/Manual
Pořád se něco vylepšuje :)
The administrator has disabled public write access.

Nefungující tempomat 28 Oct 2015 18:32 #2

• faltin.ivan
  • faltin.ivan's Avatar
  • Junior Member
  • Thank you received: 1
d
Last Edit: 10 Dec 2019 08:24 by faltin.ivan.

Re:Nefungující tempomat 28 Oct 2015 18:52 #3

• DworiBak
  • DworiBak's Avatar
  • Platinum Member
  • Accord CW3
  • Thank you received: 25
Jak už zde bylo psáno může byt jedno ze spínačů na spojkovem nebo brzdovém pedálu špatné nebo sekle. Pokud někdo serizovola spojkovy pedál a neseridil čidla tak je to jasné.Pak může nějaká chyba blokovat tempomat pak jedine napojit na diagnostiku.

Odesláno z mého MI 2S pomocí Tapatalk

Nefungující tempomat 28 Oct 2015 18:52 #4

• HIGHTY
  • HIGHTY's Avatar
  • Moderator
  • Thank you received: 10
jj, může to být spínač na spojce, mě stačí mít nohu u pedálu a už se skoro tempomat vypíná, tak zkontrolovat to, jestli není jako trvale aktivní a tím trvale vypnut tempomat, pak to samé by mohlo být u brzdy, a případně třeba jen zlobí tlačítko na volantu, takže bych začal těmito třemi věcmi, pak hledat dál, ale kde, to už netuším. Nezkusil jsi diagnostiku, zda ta nehází nějakou chybu?

Mě to tlačítko Decel Set jde zmáčknout lehce, ale musím pevněji, občas když to vezmu zlehka, tak se tempomat nezapne, už jsem si na to zvykl, ze začátku mě to štvalo a myslel jsem si, že je vada v něm. Buď je to schválně, aby člověk nezapnul tempomat nechtěně, ale spíše bude částečně vymačkané...
HONDA ACCORD 2.2 i-CTDi sedan, EXECUTIVE, r.v. 2006 po facelift
Last Edit: 28 Oct 2015 18:57 by HIGHTY.

Nefungující tempomat 28 Oct 2015 19:50 #5

• Milan
  • Milan's Avatar
  • New Member
Díky všem za rady :) ... Spojkovým pedálem by to mohlo být.

Kvůli lupání spojkového pedálu ručně mažu (sil. vazelínou) okolí pedálu a potom hodně prošlapávám pedál spojky. Občas tam i stříknu sprejový silikonový olej kolem pedálu. Nedávno byl Acco i na servisní prohlídce (ve 160 000) a říkal jsem technikům, ať mi to máznou. Jinak žádný problém a pochvala stavu auta. Tak jsem si to nejspíše zavinil sám tímto. :twisted:

Zkusím se na to zítra mrknout a očistit okolí pedálu. Tlačítka na volantu jdou mačkat v pohodě. Vím, že občas je potřeba SET tlačítko přidržet, aby se aktivoval tempomat. Ale tím by to být nemělo. Mačkám jak něžně, tak i více a nic. Otáčky mám nad 2000 ot./m a rychlost min 40 km/h a nic.
Last Edit: 28 Oct 2015 20:10 by Milan.

Nefungující tempomat 28 Oct 2015 20:03 #6

• HIGHTY
  • HIGHTY's Avatar
  • Moderator
  • Thank you received: 10
ona stačí rychlost nad 40 km/h, otáčky nehrají roli, alespoň co vím, tempomat používám každodenně a už nějak ani na rychlost nekoukám, intuitivně zapínám :-)
HONDA ACCORD 2.2 i-CTDi sedan, EXECUTIVE, r.v. 2006 po facelift

Nefungující tempomat 29 Oct 2015 20:00 #7

• Chris
  • Chris's Avatar
  • Administrator
  • Thank you received: 38
uz si ho opravil ? Inak Milanko pekny Dark Mocca Pearl FL, tak sup sup do pribehov napisat :)

Nefungující tempomat 30 Oct 2015 14:45 #8

• Milan
  • Milan's Avatar
  • New Member
Děkuju za pochvalu. Až budou nějaké lepší fotky, tak ho sem vložím ;) ...

Jinak problém jsem vyřešil, nevyřešil :| . Určitě bude problém někde v pedálu spojky. Zkoušel jsem včera rady, že mám zkusit zatlačit spoj. pedál nahoru nadoraz a zkusit dat levou nohu od spojkového pedálu, což jsem udělal a při následném spuštění se tempomat aktivoval a fungoval. Huráá ... Jenže. Zkusil jsem potom levou nohou pohnout (aniž bych se dotknul spojky) a tempomat se sám deaktivoval. A takhle pořád dokola. Někde bude problém v tom senzoru, pedálu obecně. To, že mi pedál při záběru v dolní polovině lupe jsem si už bohužel zvyknul, prý běžná věc v servise Honda, ale tohle mě taky hodně štve. Ale je divné, že jsem postup zkoušel i večer (za tmy) a nešlo to vůbec. Ať jsem zkoušel promačkat kompletně tlačítka na volantu, spojku dorazit až nahoru, nohy jsem měl od pedálu a nešlo nic. :(

Nefungující tempomat 30 Oct 2015 14:47 #9

• Chris
  • Chris's Avatar
  • Administrator
  • Thank you received: 38
na pedal jedine co pomoze je plasticke mazivo :rock

Nefungující tempomat 31 Oct 2015 17:45 #10

• Milan
  • Milan's Avatar
  • New Member
Tak 100% je chyba v pedálu spojky (senzoru u ní). Tempomat funguje pouze při držení pedálu nahoře a když nohu povolím, tak se vypne. Nevíte, jak postupovat dále? ;)
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.104 seconds