Slovak Czech Dutch English French German Greek Hungarian Polish Turkish
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Všetko okolo fotografovania

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 21:18 #21

• Rusinho
  • Rusinho's Avatar
  • Premium Member
Je pravda ze mobily dnes uz vytlacili male kompakty s trhu ja to vidim obzvlast robim v elektre uz 5 rokom a regal s malimy kompaktmy sa s 3 metrov scvrkol na 1m,ale ci uz galaxy S6 alebo Iphone6 proste nieje to ani zdalka ono ani proti kompaktu maly snimac,vysoky sum na fotkach otrasny zoom. :)

Je pravda ze honba za pixelmi pobláznila vyrobcov :-D lebo je to spickovy argument pre ludi aj pre mna ako predajcu aj ked viem ze to vobec nieje dvolezite ale ked poviem cloveku aby si nebral 5100 ale 5300 lebo ma viac megapixlov vsetci mi nato skocia samozrejme ty co sa nevyznaju a zoberu 5300. :-D i ked zase mam spominanu 5100 a viac megapixelov by sa mi zislo kedze nepatrim medzi tych co im fotky skoncia len na HDD ale sem tam aj na stene alebo minimalne vo fotoalbume. :vtec

nie každý čo má zrkadlovku je fotograf :super tato veta je uplne vystizna a niet viac knej c dodat a ludi ked vidim ze fotia na automatike mam o nich svoj nazor. :-D
Ludia este kupuju fotaky podla toho aby to malo zoom min 20x ale nik nevie ze to v ruke proste neudrzi poriadne.
The administrator has disabled public write access.

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 21:51 #22

• Miroslav
  • Miroslav's Avatar
  • Senior Member
kompakt má stále svoje opodstatnenie a nič na tom nezmení v dohľadnej dobe ani fototechnika v mobiloch. Nakoľko technicky je stále problém v optike (zoome). Opodstatnený je tam, kde ľudia nie sú ochotní ťahať so sebou "obludnú" zrkadlovku a radšej vytiahnu na vysokohorskej túre z batohu svoju minimydelníčku, resp. nemajú ambíciu fotiť "komplikovanými" zrkadlovkami. Týmto sme sa asi mnohí v mnohom konečne zhodli :D :handshake
Kdeže sú časy keď mi padla sánka pri vyvolávaní a robení fotiek z flexaretu 60x60 mm okienka, keď som to porovnal s kimofilmovým 24x36. Následná fotka "nebe a dudy" To je ako dnes pri tom spomínanom čipe Full frame a APS-C. Nikdy to nebude porovnateľne z hľadiska ak tie foťáky dostane do rúk človek, ktorý vie čo, resp. ako z tých techník vytiahnúť maximum. Ale netrpezlivému amatérovi, čo fotí štýlom postava v strede fotky s chýbajúcouj časťou hlavy a nohy urezané v kotníku je taká technika zbytočná. Skrátka, každému podľa chuti. :rock
Honda Accord 2.4
2003
8,7 l/100km

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 22:26 #23

• Chris
  • Chris's Avatar
  • Administrator
  • Thank you received: 38
Tu mate foto z Galaxy s6 , fotky dost slusne niektore. Myslim, ze kompakty pomaly umreli. Teraz sa dostavaju do popredia mirrroless akoze zrkadlovky, ci ako im nadavaju. :D

fotomania.mojandroid.sk/zariadenie/samsung-galaxy-s6/

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 22:48 #24

• Miroslav
  • Miroslav's Avatar
  • Senior Member
to sú slabé fotky, nikde žiadne H-čko :D
Ale jasné, fotky bez digitálneho zoomu mobilom sú dnes úplne v "poho" a trošku náročnejší kúpi "falošnú" zrkadlovku a je tiež v poho. Ak má navyše možnosť fotiť do RAW, bežný amatér je na dlllhooo v klídku. :super
Honda Accord 2.4
2003
8,7 l/100km
Time to create page: 0.094 seconds