Slovak Czech Dutch English French German Greek Hungarian Polish Turkish
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Všetko okolo fotografovania

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 14:08 #11

• Chris
  • Chris's Avatar
  • Administrator
  • Thank you received: 38
Ak myslis wifi modul, tak stoji 40e a vycnieva. To uz radsej priplatit za novsi model. Hoci moju D3200 som opatroval ako v bavlnke a nema ani skrabanec a nema este ani 2 roky.
The administrator has disabled public write access.

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 16:59 #12

• HIGHTY
  • HIGHTY's Avatar
  • Moderator
  • Thank you received: 10
Fotoaparát:
Canon EOS 700D tělo

Objektivy:
Canon EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS STM
Canon EF 50mm f/1,8 II
Canon EF 70-200mm f/4,0 L USM

Filtry:
Hoya UV filtr HD 58mm
Hoya polarizační cirkulární filtr HD 67mm

Stativy:
Joby GorillaPod SLR
Hama Star 63

A to všechno v batohu TAMRAC 5786 Evolution 6
HONDA ACCORD 2.2 i-CTDi sedan, EXECUTIVE, r.v. 2006 po facelift
Last Edit: 11 Jan 2016 17:01 by HIGHTY.

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 19:07 #13

• Miroslav
  • Miroslav's Avatar
  • Senior Member
Len malá poznámka, dobrú fotku nerobí super foťák, dobrá fotka sa dá urobiť dnes už aj trošku lepším mobilom. Pravda je taká, že na dobrú fotku treba cit, niekedy možno trošju "drzosti". Pre začiatok stačí vedieť niečo o "zlatom reze" a samozrejme čím kvalitnejší aparát, tým pre začiatočníka väčší chaos. Čiže netreba prikladať váhu rečiam, čo kto má za superhyper namakaný foťák, ale ako to človek cíti a kvalitnú optiku. Stačí podľa mňa obyčajná zrkadlovka, hoc aj starší model, ale radšej priplatiť za kvalitnejšie sklo. To sa totiž, ako to nechytí dotyčného za srdce vždy dá predať bez výraznej straty hodnoty, naproti tomu dnes super top telo zrkadlovky bude o mesiac zastarale. Ale som sa rozpísal :-?
Tým som sa nechcel nikodo dotknúť. Čo sa týka značiek, NIKON veľmi dobrá optika, ale telá... pomlčím, CANON taký ľudový foťak, každému dostupný v primeranej kvalite. Toť moje poznatky z fotenia :)
Honda Accord 2.4
2003
8,7 l/100km

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 19:35 #14

• Rusinho
  • Rusinho's Avatar
  • Premium Member
Nikon ma v zakladnej skupine zrkadloviek ovela kvalitnejsie tela ako canon!!

Je pravda ze na dobru fotku treba mat fotograficke videnie a technika ide az potom vydiet a najst kvalitnu komppziciu to chce trening a fotit a fotit a fotit!!!

Nesuhlasim s tym ze mobil robi kvalitne fotky. To ze nejaky mobil ma 20mpx neznamena ze robi dobre fotky.Je to kvoli Malemu snimacu v mobile.Maly snimac nikdy neurobi kvalitnu foto hlavne nie pri horsich svetelnych podmienkach!!

Suhlasim s tym ze radsej kvalitne sklo ako telo.

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 19:56 #15

• Miroslav
  • Miroslav's Avatar
  • Senior Member
Nepíšem že mobil urobí kvalitou porovnateľné foto so zrkadlovkou, i keď... Píšem že mobilom sa dá urobiť slušná fotka, ak má dotyčný cita tiež ako správne píšeš, ak sa "vyfotí". MPixely je od podľa mňa 10-12 hore iba marketing, oblbovanie zákazníka. 80% zákazníkov čo fotí zrkadlovkami si neurobí fotku väčšiu ako A4, resp. fotí iba kôli tomu aby známym mohol ukázať výsledky tisícov nepodarených záberov na displeji svojho PC, prípadne HDTV. A naháňať pixely kôli tomu, aby som urobil výrez z vyrezaného výrezu... Je to niečo ako kúpiť NSX a chodiť s tým do LIDLu na nákupy, veď je to super mašina, ale...
PEAC
Honda Accord 2.4
2003
8,7 l/100km

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 20:11 #16

• Zajo
  • Zajo's Avatar
  • Elite Member
  • 2008 CL7 K20Z2
  • Thank you received: 2
miroslav- samozrejme ze dobru fotku urobi lepsi mobil ...:) ale popravde..aj obycajna fotka zo zrkadlovky vyzera lepsie ako z mobilu , :rock bohuzial je to tak :) ci ma clovek zrkadlovku a chce si fotit rodinu a ukazovat nepodarene fotky :) je to sum a fuk :D sorry :D nehovorim ze kazdy kto ma zrkadlovku je fotograf :) ale foti ...a ano , pre fotenie treba mat cit...:) tak isto ako pre vsetko ;)

Honda Accord 2.0 /-2008-\ 30 year edition White Pearl

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 20:22 #17

• Miroslav
  • Miroslav's Avatar
  • Senior Member
PRESNE! nie každý čo má zrkadlovku je fotograf :super To že obyčajná fotka vyzerá lepšie zo zrkadlovky ako z mobilu, to už nechávam na názore každého zvlášť. Keď vidím človeka čo má na zrkadlovke nastavený automatický režim s automatickým ISO a fotí cez live náhľad displeja s predpaženými rukami... to naozaj radšej ten pár gramový mobil :woohoo: toto je ale debata na dlllllho :woohoo: a samozrejme, ako dokumentačná záležitosť, tak na technike príliš nezáleži. Jak na technike HW, tak SW :-D Len som chcel poukázať na to, aby sa ľudia nehnali za TOP mašinami, pokiaľ to s fotením nemyslia vážne a to na začiatku vie málo kto :-?
Honda Accord 2.4
2003
8,7 l/100km

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 20:27 #18

• Chris
  • Chris's Avatar
  • Administrator
nahodou Galaxy S6 robi fajnove fotky. Teda aspon do chvile kym nezazooomujes doma na monitore. Ale na bezne uplne nahradi, hlavne ked nemusis stale so sebou vlacit zrkadlovku a kym nastavis na svetelne podmienky atd.

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 20:42 #19

• Miroslav
  • Miroslav's Avatar
  • Senior Member
Práve to zoomovanie je dnes pre mnohých problém. Namiesto toho aby urobili pár krokov si radšej doma urobia tie spomínané výrezy :D ale jasné, zrkadlovka má predsa len iné možnosti ako mobil hoc aj 40Mpx či koľko to mala ta "foto" NOKIA. Ďalšia vec, vraj na mobile pri zhoršených svetelných podmienkach... Bežné setové sklo so svetelnosťou 4,5-5,6 ne dosť ďaleko od tých vstavaných optík v lepších mobiloch. Je tu samozrejme spomínaný problém s mikro čipom, kede ja naopak problém oproti zrkadlovke so šumom... Ale toto som ja nechcel porovnávať. Ja len že naozaj radšej staršie telo s 12MP a objektív s 1.2 svetelnosťou, ako dať majland za CANON EOS 5 MARK IIIIIIIIIIIIIIIIIIII so sklom 5.6 :woohoo:
Honda Accord 2.4
2003
8,7 l/100km

Vsetko okolo fotografovania 11 Jan 2016 20:56 #20

• Chris
  • Chris's Avatar
  • Administrator
veru veru, sklo je hlavne. Body je len o vybave a moznom rychlejsim ostrenim, lb terajsie maju ovela viacej ostriacich bodov.

Ale je fakt, ze Ťamťung vytiahnes z vrecka a fotis zdaleka priblizne rovnako ako zrkadlo so setakom. Na rychle bezne fotenie, by som povedal praktickejsie ako zrkadlo. Ak chces super foto a mas cas "stelovat", tak zrkadlo.

taku 24-70 f2.8 a 70-200 s VR2, alebo aj staru 80-200 f2.8 by som si vedel predstavit, ale uz sme skoro pri cene predFL CL7. :-D
Time to create page: 0.107 seconds