Ahojte,
prichádzam s novým mini projektom - samozrejme, ako inak ako svetelným
.
Možno ste už vy nakúpili nové vnútorné LED osvetlenie - ja som tak urobil z veľkého nadšenia, ale keď prišol večer, tak prišlo docela sklamanie - tých namodralých 6000K síce vyzerá pekne na fotkách, v realite však ťahá oči, a s prepáčením prd svieti.
Po dlhom hladaní som našiel nejaké 31 mm varianty okolo 4000K, ničmenej stále sa mi nepozdávalo množstvo led na doske. Myslím že ešte Osram dačo vyrába ale dať 20 euro za jednu ledku - to by som musel padnúť na hlavu.
Tak ma napadlo si tento modul vyrobiť sám. Základ by tvoril 31 mm modul, resp si tú 31 mm päticu vyrobím sám. Na to by šla doska s chladičom, s následne vhodne rozloženými LED diódami (+ prípadné rezistory). Takto by to cca vyzeral (típek z US to vyrába pre acuru tsx ale cenu radšej ani nechcem písať, lebo on má snaď na to zisk 50000%...
Našiel som led diódy OSRAM s vyž. spektrom okolo 160°, je možné voliť viaceré varianty teploty, som však naklonený vyskúšať 4000K, 4500K a 5000K. 4000K je jemnu nažltlý odtieň, 5000K je snehovo biela (bez modrej). Keď doriešim zapojenie a nejaké daľšie detaily, vyrobím prototyp.
Boly by záujem?
Cena by bola v úrovni niekolko eur, buď poštou alebo niekde na zraze.