Založil som túto tému, lebo skoro v každej téme o audio sa to rozoberá,, A Izolovanie teda odhlučnenie nieje dobré len pre tých čo chcú mať dobrú hudbu, ale aj pre toho co chce mať ticho
Moja Prvá jazda na Accord 7 bola šok,, Šok z Ticha čo bol v aute, bolo zimeme obdobie a vtedy je pekne počuť ako pracujú zadné tlmiče, to sičanie
počujem ho síce aj po tých rokoch, ale už to ticho sa mi zdá málo Tiché
teda ak nesadnem do iného auta a ide mi hlavu utrhnut čo tam je všetko počuť,,, Tak Som sa začal zaujímať o Tlmenie auta,, Čo?, Kam,?Ako?
Z môjho neprofesionálnho pohľadu to vetsina ľudí a bohužiaľ aj firiem robí neprofesionálne teda čo som
Niektoré tlmenia videl,, Napr... Keď si dám do dverí aj ipu alebo niečo čo nieje na to určené tak aj tá zoberie nejaký faktor, ale na ako dlho a čo to bude mať za následok.Tak ak chce niekto tlmiť tak mám pár postrehov z realu a nech sám uváži ktoré kritériá sú pre neho dôležité..
1/ Čo každého trápi je cena,, treba ale uvážit čo za tú cenu dostanem a čo nie, Sú lacné aj drahé tlmenia známe aj neznáme,, Známe drahé napr, Dynamat alebo STP , každý produkt je testovaný a má konkrétne údaje sila spoja na kov, plast, teplota, horľavost,vodeodolnost kam a načo je to určené , , majú kompletnú špecifikáciu produktu,, tak že je to bezpečné mať v aute,
Ak to predávajúci nevie, tak nebude vedieť ani ako sa to má správne skladovať čo ovplyvňuje hlavne plát na lepenie,, tak že , nech si nechá ten super materiál kotúč na ktorom je 50 m a za 30 €!?!
2/
Ak chceš tlmiť dvere, tak 1 plát ( asfalt platu) do dverí bude síce dosť zmena ale je to skôr len pre toho komu brnia dvere,, Ten Čo ide viac na komfort alebo na dobrú hudbu tak 2 ks platu : 1 dnu 1 na uzavretie , tak zmena je tiež poznať je to lepšie ,, Ale to nieje ani základné tlmenie,, , Napr: dám za super reprák do dverí 100€ a na kvalitu zvuku toho repra , to je málo,,, 2,5-3Ks platu na1 dvere , sa to nezdá ale vlezie to tam;-) ak ostane z platu tak to sa dá na tapacir na prázdnu plochu,, A naň samozrejme akustickú penu,, to je už poznať že sériové reproduktory hrajú o dosť lepšie a aj komfort stúpne,,
Postupne dopĺňam ...