Slovak Czech Dutch English French German Greek Hungarian Polish Turkish
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Odhlučnenie,Tlmenie, Izolovanie, Hluku / tepla / audio

Odhlučnenie,Tlmenie, Izolovanie, Hluku / tepla / audio 07 Dec 2015 21:39 #1

• Galaktic
  • Galaktic's Avatar
  • Elite Member
  • Thank you received: 6
Založil som túto tému, lebo skoro v každej téme o audio sa to rozoberá,, A Izolovanie teda odhlučnenie nieje dobré len pre tých čo chcú mať dobrú hudbu, ale aj pre toho co chce mať ticho ;-)
Moja Prvá jazda na Accord 7 bola šok,, Šok z Ticha čo bol v aute, bolo zimeme obdobie a vtedy je pekne počuť ako pracujú zadné tlmiče, to sičanie :-) počujem ho síce aj po tých rokoch, ale už to ticho sa mi zdá málo Tiché :-D teda ak nesadnem do iného auta a ide mi hlavu utrhnut čo tam je všetko počuť,,, Tak Som sa začal zaujímať o Tlmenie auta,, Čo?, Kam,?Ako?
Z môjho neprofesionálnho pohľadu to vetsina ľudí a bohužiaľ aj firiem robí neprofesionálne teda čo som
Niektoré tlmenia videl,, Napr... Keď si dám do dverí aj ipu alebo niečo čo nieje na to určené tak aj tá zoberie nejaký faktor, ale na ako dlho a čo to bude mať za následok.Tak ak chce niekto tlmiť tak mám pár postrehov z realu a nech sám uváži ktoré kritériá sú pre neho dôležité..

1/ Čo každého trápi je cena,, treba ale uvážit čo za tú cenu dostanem a čo nie, Sú lacné aj drahé tlmenia známe aj neznáme,, Známe drahé napr, Dynamat alebo STP , každý produkt je testovaný a má konkrétne údaje sila spoja na kov, plast, teplota, horľavost,vodeodolnost kam a načo je to určené , , majú kompletnú špecifikáciu produktu,, tak že je to bezpečné mať v aute,
Ak to predávajúci nevie, tak nebude vedieť ani ako sa to má správne skladovať čo ovplyvňuje hlavne plát na lepenie,, tak že , nech si nechá ten super materiál kotúč na ktorom je 50 m a za 30 €!?!
2/
Ak chceš tlmiť dvere, tak 1 plát ( asfalt platu) do dverí bude síce dosť zmena ale je to skôr len pre toho komu brnia dvere,, Ten Čo ide viac na komfort alebo na dobrú hudbu tak 2 ks platu : 1 dnu 1 na uzavretie , tak zmena je tiež poznať je to lepšie ,, Ale to nieje ani základné tlmenie,, , Napr: dám za super reprák do dverí 100€ a na kvalitu zvuku toho repra , to je málo,,, 2,5-3Ks platu na1 dvere , sa to nezdá ale vlezie to tam;-) ak ostane z platu tak to sa dá na tapacir na prázdnu plochu,, A naň samozrejme akustickú penu,, to je už poznať že sériové reproduktory hrajú o dosť lepšie a aj komfort stúpne,,

Postupne dopĺňam ...
Last Edit: 08 Dec 2015 02:23 by Galaktic.
The administrator has disabled public write access.

Odhlučnenie,Tlmenie, Izolovanie, Hluku / tepla / audio 07 Dec 2015 22:53 #2

• Chris
  • Chris's Avatar
  • Administrator
  • Thank you received: 38
Pozri varitotex alebo GZDM ML3800 , to na hluk je paradne B)

Odhlučnenie,Tlmenie, Izolovanie, Hluku / tepla / audio 08 Dec 2015 00:24 #3

• Galaktic
  • Galaktic's Avatar
  • Elite Member
Gzdm 1850 ML? Gzdm 3700 AB? A od varitotex ako čo? snáď nie tú "betónovú hmotu "

Odhlučnenie,Tlmenie, Izolovanie, Hluku / tepla / audio 08 Dec 2015 07:20 #4

• Marek S.
  • Marek S.'s Avatar
  • Platinum Member
  • Thank you received: 8
Povedal by som že na zbavanie sa toho nechutného hluku by bolo treba vytlmiť predné a prípadne i zadné podebhy. LEnže komu by sa chcelo s tým s*ať, pretože napasovať to všetko naspeť bude asi pekná fuška.... Teda ak by sa k tomu niekto pobral a urobil návod, ocením... :)

Odhlučnenie,Tlmenie, Izolovanie, Hluku / tepla / audio 08 Dec 2015 13:10 #5

• Chris
  • Chris's Avatar
  • Administrator
Galaktic wrote:
Gzdm 1850 ML? Gzdm 3700 AB? A od varitotex ako čo? snáď nie tú "betónovú hmotu "

jaj sry GZDM 1850ML, to je na hluk ako origo niektore automobilky pouzivaju. Ja mam GZDM 2500Gold, ale to som chcel na audio vytlmit a zosilnit plechy a dostal som vzorky a to GZDM 1850ML vyzera ze dobre tlmi hluk, aj recenzie.

resp. nemci pouzivaju

www.toms-car-hifi.de/car-hifi-zubehoer/d...lien/schallabsorber/
variotex.net/Produkte/Akustische-Daemmstoffe/

Odhlučnenie,Tlmenie, Izolovanie, Hluku / tepla / audio 08 Dec 2015 19:35 #6

• Galaktic
  • Galaktic's Avatar
  • Elite Member
Marek S. wrote:
Povedal by som že na zbavanie sa toho nechutného hluku by bolo treba vytlmiť predné a prípadne i zadné podebhy. LEnže komu by sa chcelo s tým s*ať, pretože napasovať to všetko naspeť bude asi pekná fuška.... Teda ak by sa k tomu niekto pobral a urobil návod, ocením... :)

No ide od tial dosť hluku, ale dosť záleží aké pneu a ALU máš na aute , Ja mam ten problém na letné ALU mám tam aj iné et a na hluku je to dosť poznať,, A keď tak cez zimu keď budem mať čas idem izolovať pod blatníky , Ale pred tým musím ešte spojazdniť kúrenie v garáži,,,

Odhlučnenie,Tlmenie, Izolovanie, Hluku / tepla / audio 08 Dec 2015 21:58 #7

• Galaktic
  • Galaktic's Avatar
  • Elite Member
Áno Gzdm 1850 ML je docela faj, je to 3 vrstva ktorá je vlastne základom tlmenia , kaučuk,/ALU/ pena / tieto 3 veci sú základ pre Tlmenie vnútorného plechu dverí, ale o väčšej hrúbke, toto by som dal na miesta kde nemôže byť veľká vrstva materiálov,, ale zato ako na také Light Tlmenie dverí je to asi najlacnejsia,najrýchlejšia, voľba, na dvere cca 7-8 ks cca 50€ + pena do tapecu ,, ale na nejakú super hudbu to je málo... A je to dosť neforemne tak že najlepšie je to na rovnej ploche lebo ani lepivosť " nieje žiadna super,, ale za tie love ;-)

Odhlučnenie,Tlmenie, Izolovanie, Hluku / tepla / audio 08 Dec 2015 22:40 #8

• Galaktic
  • Galaktic's Avatar
  • Elite Member
GZ gold máš 2,,2? a musíš brať v úvahu že keď je niečo napr Gz 1850 v nejakom passate a má sériu hudbu a povedia ze to je naj super tak to nieje tvoj prípad a ani to nebude ,,, iné auto, iná konštrukcia dverí, a sériové repro , A Ty máš ešte k tomu určite zosik a buchar v kufri že? ;-) Gz gold nemám skúsenosť ale s STP gold 2,2 je dosť dobré,, inak STP robí GZ majú dosť podobné veci len STP to má väčšie šak Rusi nee

Odhlučnenie,Tlmenie, Izolovanie, Hluku / tepla / audio 08 Dec 2015 23:05 #9

• jacker2
  • jacker2's Avatar
  • Elite Member
  • Honda Accord 2,4 cl9
  • Thank you received: 3
osobne pouzivam stp silver alebo stp gold super sa snim pracuje a je super co sa tyka odhlucnenia a rezonacii predok sa da krasne odhlucnit tak ze v nutri das prec kobar s pod pedalov a tam sa mozes hrat :D zasa do dveri nieje dobre zbitocne valit platy a ak sa uz tak rozhodnes tak na pantoch uvidis preco :D ja som do dveri minul asi 3 plasty stp silver

Odhlučnenie,Tlmenie, Izolovanie, Hluku / tepla / audio 09 Dec 2015 08:52 #10

• Chris
  • Chris's Avatar
  • Administrator
pockat pockat, bavili sme sa o tlmeni hluku od vozovky a tam robi najlepsiu robotu GZDM 1850ML, alebo materialy podobne tomu (ako ten variotex), pripadne na tapacir. To ti odhlucni dost.

Ale ak chces na hudbu, teda spevnit plechy a vystuzit s tlmenim, tak alubutyl s foliou. GZDM 2500Gold, STP Gold , Dynamat Extreme a pod . Rozdiely tam budu podla mna minimalne, ide o to, co zozenies najlacnejsie.

Ano ma 2,2mm, ak si macochista mozes dat aj 2 vrstvy na seba pre audio.
Time to create page: 0.111 seconds