Díky moc za rady
teď jsem asi týden ještě zkoumal dál, a možná nakonec můj problém není v silentblokách...už jsem z toho jelen
zkusím to tedy popsat celé a budu moc vděčný za každou radu, jelikož mám pocit, že jinak vyměním úplně všechno a problém bude přetrvávat
Acco je 2004, 2.2 nafta, nový koupený u nás v CZ, prověřený přes Hondu, přes STK, přes Cebii, neměl by být stočený a najeto 175 000km, problém řeším od té doby co jsem ho koupil, tedy rok a od 158 000km...
A teď o co jde...klepe mi u auta volant, když auto stojí třeba 2 dny, tak vyjedu od baráku a volant mi klepe už kolem 80km/h a klepe hodně, pak se rozjedu na hlavní silnici a už to klepe jak se tomu chce, nejvíc to pozoruji mezi 110-140, někdy to klepe, někdy je klid, nad 140 už neklepe ale furt na tom volantu cítím, že se tam něco děje, kolem těch 80 to dělá jen po prvním rozjezdu, pak už ne, přijde mi že to spíš klepe když jedu v klidu na tempomat, nebo když vyřadím, při zrychlení to nepozoruji...
první sadu se zimákama jsem nechal vyvážit v jednom pneuservisu a problém furt stejný, teď jsem koupil na léto origo Acco kola 17, které jsem taky ještě nechal pro jistotu převážit zase v jiném pneuservisu a problém je furt stejný...i jsem přehazoval u obou kol předek za zadek, takže kola jsem už vyloučil...dál jsem se na honda-clubu dočetl o vůli mezi unašečem a kloubem na tom tisícihranu na pravé straně, vůli jsem odstranil nanesením tvrdochromu, nyní vůle 0, problém přetrvává...poloosy jsem měl obě venku, na pravé jsem nenašel nic špatného, vůle žádná, vnitřek vnitřního kloubu vypadal dobře, dal jsem novou vazelínu, na levé je v jednom bodě ve vnitřním kloubu úplně decentní vůle, dal jsem tedy taky novou vazelínu a dal ji zpátky...dál jsem zkusil zvednout auto za střed, sundal kola, nastartoval, dal5ku, auto jelo cca 50km/h a je vidět, že obě poloosy hází, takže nevím zda-li to tak má být? i když jsem na ní dal prst, tak šla nahoru a dolu, pravidelně...A ještě to vydávalo takový divný zvuk(rachtání) ty vnitřní klouby, nevím jestli to ale nebylo tím jak byly kola uplně svěšená dolů, když se přidal plyn tak to nedělalo...silentbloky jsou trochu napraskaný, myslím puky, ale všichni se shodli, že tam by problém být neměl, už jsem byl asi ve 3 servisech se poradit...spodní čep bez vůle, klepou mi tam na přední nápravě tyčky stabilizátoru a jsou zvlněné kotouče, když brzdím tak mi klepe volant, jelikož kotouče jsou ještě origo, tak mě ještě napadly oni, ale ty by to měli dělat jen při tom brždění ne?
Tak toť asi všechno k mému problému, budu moc rád za každou radu