Slovak Czech Dutch English French German Greek Hungarian Polish Turkish
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: trhnutie pri jazde

trhnutie pri jazde 16 May 2016 07:56 #1

• matus
  • matus's Avatar
Zdravim chalani, možno mi niekto z vás dokáže objasniť záhadne chovanie môjho acco 2.2 i-ctdi. Už sa mi to stalo aj pred tým, pri predbiehaní keď som mu pridal plný plyn autom vo vyšších otáčkach zrazu šklblo no potom šlo auto normalne ďalej, dnes ráno cestou do práce som sa pustil predbiehať a keď auto dosiahlo cc 3500 ot začalo s ním šklbať, ubral som a zaradil sa naspať. Po chvíli som mu skúsil opäť pridať a auticko už zrychlilo bez problémov. Nedávno som na aute menil rozvody, tak popri tom som to spomenul príjmaciemu technikovi, ktorý mi vysvetlil že v aute sa nachádza akýsi ´´ventil´´ (niesom si istý či použil práve tento výraz) ktorý chráni motor pred poškodením a v prípade prudkého zaťaženie motora zasiahne. viete mi to poradiť čím môže byť spôsobené to šklbnutie, pretože mi to nepríde úplne normálne. :thinkk
The administrator has disabled public write access.

trhnutie pri jazde 16 May 2016 12:20 #2

• matus
  • matus's Avatar
tak po nejakom tom lustrovaní na zahraničných fórach som sa dopátral k možnej závade a tou by mal byť palivový filter, čo vy na to?

Re:trhnutie pri jazde 16 May 2016 13:46 #3

• Denis Witzku
  • Denis Witzku's Avatar
  • Platinum Member
  • Thank you received: 1
jestli je zanesenej tak bys měl mít celkově horší výkon motoru

Re:trhnutie pri jazde 16 May 2016 13:50 #4

• matus
  • matus's Avatar
auto mam este iba nieco vyse dvoch mesiacov takze nemam velmi s cim porovnavat ale pride mi ze taha celkom pekne, na tych forach som sa docital ze to sklbanie byva najbeznejsie z dovodu neoriginalneho filtra, pripadne dalsia moznost moze byt egr, udajne pred facelifty mali nejake problemy s nimi

trhnutie pri jazde 16 May 2016 20:19 #5

• Chris
  • Chris's Avatar
  • Administrator
  • Thank you received: 38
- skusal si cistit aj sanie a EGR pri vymene rozvodov ? Lb tam byva byt dost zanesene a potom to v nizsich otackach nejde tak ostro, ale tak tupo a sem tam skubne.

- pripadne test EGR na diagnostike ?

- alebo spominany neoriginalny palivovy filter ?

trhnutie pri jazde 16 May 2016 21:18 #6

• matus
  • matus's Avatar
popravde neviem ci to bolo cistene pri vymene som nebol, ale predpokladam ze nie nakolko som to nevyzadoval (co som asi mohol). Cez vikend som sa chcel na to pozriet ale nech som sa akokolvek snazil nevedel som povolit tie skrutky a bal som sa ich poskodenia, tak som to nechal zatial tak, ale po skusenosti z dnesneho rana sa o to pokusim asi znova pripadne to zverim niekomu kto sa do toho trosku vyzna

trhnutie pri jazde 18 Sep 2016 11:21 #7

• pajo
  • pajo's Avatar
  • Senior Member
Cau, prisiel si na nieco? Mam ictdi asi mesiac, posledny tyzden sa mi stalo presne toto iste, 2x. raz pri rozbiehani z krizovatky, nalozil som 1, po preradeni na 2 a plnom plyne mi sklblo niekde nad 3000rpm, akoby na sekundu vypol motor. druhykrat sa mi to stalo pri predbiehani, tiez v otackach. asi pred 2 tyzdnami som menil okrem ineho aj palivovy filter. moze to mat suvislost? dik
moje sucasne hondy:
accord coupe 3.0 V6 AT/LPG 98, accord sedan 2.2 ictdi MT 04, cr-v 2G AT/LPG 02, jazz MT 05
moje ex:
miata turbo, cr-v 1G AT/LPG , civic 5D 6G MT, civic coupe 2D 5G MT, civic 4D 5G AT, civic 3D 5G AT

Re:trhnutie pri jazde 18 Sep 2016 14:14 #8

• Chris
  • Chris's Avatar
  • Administrator
  • Thank you received: 38
Co viem tak podobne veci robil eoriginalny filter, je to neuveritelne ale je to tak.
Tusim poface oem bol bosch ale predface si nespomeniem

Odoslané z SM-G920F pomocou Tapatalku

Re:trhnutie pri jazde 18 Sep 2016 21:26 #9

• DworiBak
  • DworiBak's Avatar
  • Platinum Member
  • Accord CW3
  • Thank you received: 25
Předface je od BOSCHe jako celí palivoví system na motoru poface je DENSO.
Ovzdušnění po výměně filtru si provedl? Diagnostika nahravt data a kouknout kde je výpadek.

trhnutie pri jazde 18 Sep 2016 23:06 #10

• Ted1718
  • Ted1718's Avatar
  • Junior Member
Ahoj :) řešil jsem ten stejný problém, měnil jsem palivový filtr, zkusil jsem vyčistit ventil na palivové liště, furt stejné, tak jsem začal tankovat jinde a od té doby je po problému :) zkus, za to nic nedáš a uvidíš :)
Time to create page: 0.111 seconds