Slovak Czech Dutch English French German Greek Hungarian Polish Turkish
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: klimatizace

klimatizace 31 Jul 2018 14:56 #1

• Denis Witzku
  • Denis Witzku's Avatar
  • Platinum Member
  • Thank you received: 1
jsem na dovolené, během cesty mi přestala klima chladit. relé jsem zkoušel zaměnit a nic, kompresor běží-jak ho zapnu, jdou otáčky nahoru, když povolím modrou zátku, je na písmeno L, tak mi hned uniká medium, což mi přijde hrozně divný. neměl by být pod tím ventilek? že by nějaký únik nebo slabý tlak?
The administrator has disabled public write access.

klimatizace 02 Aug 2018 09:15 #2

• HIGHTY
  • HIGHTY's Avatar
  • Moderator
  • Thank you received: 10
Včera jsem byl konečně klimu nechat naplnit a vyčistit a paráda, do teď jsem letos jezdil bez klimatizace :-D

Podle mě tam nějaký tlak stále máš a nějaké chladivo taky, proto uniká, když otevřeš okruh, ale tím, že je tam toho málo, tak to nestačí k tomu, aby ti auto chladilo, neb jak klesne objem a tím i tlak pod nějakou hranici, tak to už nechladí a nemusí to být úplně prázdné. Holt, nechat doplnit. Mě taky jednou za 2 roky klima odejde ze dne na den, neb se prostě dostane přes tu kritickou hranici min. množství pro chlazení.
HONDA ACCORD 2.2 i-CTDi sedan, EXECUTIVE, r.v. 2006 po facelift

Re:RE: klimatizace 02 Aug 2018 11:51 #3

• Denis Witzku
  • Denis Witzku's Avatar
  • Platinum Member
HIGHTY wrote:
Včera jsem byl konečně klimu nechat naplnit a vyčistit a paráda, do teď jsem letos jezdil bez klimatizace :-D

Podle mě tam nějaký tlak stále máš a nějaké chladivo taky, proto uniká, když otevřeš okruh, ale tím, že je tam toho málo, tak to nestačí k tomu, aby ti auto chladilo, neb jak klesne objem a tím i tlak pod nějakou hranici, tak to už nechladí a nemusí to být úplně prázdné. Holt, nechat doplnit. Mě taky jednou za 2 roky klima odejde ze dne na den, neb se prostě dostane přes tu kritickou hranici min. množství pro chlazení.
Podle tohodle očka jsem bez média, jenom nechápu, proč po povolení téhle zátky začaly unikat modré bubliny, jedině že by ten ventilek odešel(asi jsem přehodil fotky, ale jsem mimo signál)
Attachments:

Re:RE: klimatizace 02 Aug 2018 12:02 #4

• HIGHTY
  • HIGHTY's Avatar
  • Moderator
  • Thank you received: 10
I to je možné a nebo prostě tím, že je tam už nižší tlak, tak to třeba pak prostě tolik ten ventil (kulička) netěsní a utíká to. Mě náplň vydrží tak 2 roky, a pak ze dne na den přestane chladit a když to jdu nechat naplnit, tak je to úplně prázdné :-( Nějaké, že je tam málo chladiva se tedy u mě nekoná. Holt až to půjdeš nechat naplnit, ať vyzkouší těsnost a hlavně tohoto ventilu, může být třeba nějaká drobná neviditelná nečistota mezi kuličkou a dosedací plochou (což bude nějaká guma/silon) a už je to v háji...
HONDA ACCORD 2.2 i-CTDi sedan, EXECUTIVE, r.v. 2006 po facelift

Re:klimatizace 14 Aug 2018 12:05 #5

• Denis Witzku
  • Denis Witzku's Avatar
  • Platinum Member
vyřešeno, trubka, na které je i to kontrolní očko, se prodřela o chladič. teď půjde ke svářeči a pak se bude znova tlakovat.nejvíc mi sere ten únik veškerého média, to bude největší pálka,3 Kč za gram krát asi 600
Time to create page: 0.092 seconds