Slovak Czech Dutch English French German Greek Hungarian Polish Turkish
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: Xenonové vybojky

Xenonové vybojky 24 Aug 2015 23:06 #1

• Rusinho
  • Rusinho's Avatar
  • Premium Member
Čaujte accordaci. :)

Dnes prišiel ten den ked my odišla pravá vybojka xenonu-auto ma najazdené 235 000km predpokladám že tam bola od výroby celkom slušne to vydržala.

Mojá otázka znie a aj rada potrebujem to surne akú výbojku kupiť? Originál v honde za 150eur alebo dáku náhradu? Našiel som si výbojku od OSRAMU za 60eur kus.Predpokladám ked sa kuouje výbojka že by sa asi mali vymeniť obe naraz?Popripade dáke iné vybojku za dobre peniaze ale také čo vydržia.Chlap s hondy čo objednáva orig.diely povedal že by tam dal originál lebo že náhrady nevydria dlho a či chcem aby mi pre nejaký šmejd zhorelo auto. :sick:

Diký za rychle odpovede a nápady pretože dni sa skracuju nastáva tma a policajti v Lipt.Mikuláši tiež niesu moc shovievavý potrebujem to surne diky ešte raz. :vtec :super
The administrator has disabled public write access.

Xenonové vybojky 25 Aug 2015 11:45 #2

• Marek S.
  • Marek S.'s Avatar
  • Platinum Member
  • Thank you received: 8
Ahoj,

určite nekupuj neorigo čínske pochybné výbojky, ak máš OEM xenón. Na druhú stranu, sám mám fake philips, lenže nie je fake ako fake. Predajca mi dopredu povedal že to je fake a že vydrží cca 2 roky - mám však aftermarket balasty a podobne, takže ak by mi to aj niečo odpálilo v balaste, nebolí to tak ako v originálnom.

Dlho som po internete pátral a hľadal predajcu výbojok za normálne ceny, pretože 60 euro za jednu výbojku je mimóza. Nakoniec som na nejakom BMW fóre objavil tento shop,s ktorým boli všetci spokojný. Sám odtiaľ budem kupovať keĎ sa tie faky philipsy odpália. Negarantujem ti že to je na 100% origo, na druhú stranu mu nikto na fóre nič nereklamoval (samo že stať sa môže vždy, ale všetko nasvedčovalo, že je to solídny predajca).

D2S tu vychádza na cca 800 KČ.
www.xenon-vybojky.cz/kategorie-b/6-d2s-o...0-4008321184573.html

Čo sa týka výmeny, odporúčam vymeniť obe výbojky, pretože je otázka času ked ti exne aj druhá, okrem toho svietivosť tej druhej je značne nižšia a farba svetla takisto okolo 4300K ani nešla (s rastúcim časom prevádzky sa teplota svetla zvyšuje).

Pozor, na tomto shope kúpiš iba základné výbojky - existujú ešte "nadstavbové", napr. Nightbreaker, 5000K Xenarc a podobne. Tie sú však cenovo úúúplne inde a na tomto shope ich ani nekúpiš.

Drvivá väčšina D2S má 4300K, odporúčam sa držať tejto hodnoty. Xenarc 5000K od Osram má ako jeden z mála technológiu ako dosiahnuť rovnakú svietivosť ako pri 4300K pričom má 5000K - ale ako som spomenul cena je...vysoká.

Existuje ešte varianta kúpy výbojok od Morimoto (www.theretrofitsource.com), kde ponúkajú výbojky rôznych kelvinov, a kvalita je porovnateľná s Philips/Osram. Majú ich síce za 50 dolárov za pár, lenže počítaj aj clo a dopravu, takže sa to až tak neoplatí...
Ak však chceš vidieť dobre i v daždi, nič iné ako 4300K neber. Sám ich mám a je to úplne v pohode. Všetky tie namodralé tuningiové hovadiny (samozrejme okrem spomínaných 5000K Xenarcov) stoja za PI*U.

Ak už riešiš svetlá, tak nezabudni že výbojky riešia iba časť problému, tvoje paraboly po 250 000 km už budú mať dosť, takže odporúčam ich poslať na repas. Na tejto fotke vl inku sú síce paraboly z halogénu, ale niečo podobné čakaj i pri xenóne, resp. tie moje paraboly také očernené.

Viac info o repase tu: Návod
Last Edit: 25 Aug 2015 11:53 by Marek S..
The following user(s) said Thank You: Rusinho

Xenonové vybojky 10 Sep 2015 21:00 #3

• Galaktic
  • Galaktic's Avatar
  • Elite Member
  • Thank you received: 6
Ja som bádl a na koniec som sa rozhodol pre osram a

sú naozaj super, a čo je v popise je naozaj pravda, svietia o dosť ďalej v tej istej polohe ako štandard xenóny,, farba svetla na ceste je taká bielo/žltá za dažďa super,

Last Edit: 10 Sep 2015 21:11 by Galaktic.

Xenonové vybojky 10 Sep 2015 22:38 #4

• Marek S.
  • Marek S.'s Avatar
  • Platinum Member
Chlape ono by to bolo fajn porovnať s novými xenónovými výbojkami "bežnej" rady. Ja mám fake philipsy, a je cítiť že to asi nebude výkon orig (nemám žial luxmeter), ničmenej že by to boli vyslovene shity to určite nie, kupoval som ich už s tým že nie sú to origo. Ak ich porovnávaš s výbojkami čo si mal predtým, tak to nie je rovnocenný boj, pretože tie úž mali hodne čo za sebou, a ich svietivosť bola rapídne inde ako pri nových výbojkach. Ja na tých fejkoch mám takú teplobielu farbu (4300K), čo je pre horšie počasie len a len dobre. V každom prípade, sa do tejto oblasti investícia oplatí, tak veľa príjemného cestovania s novými svetlami :)
Odporúčam tiež pozrieť v akom stave sú paraboly, pri dennom svietení xenónami po 150 tkm budú mať asi aj dosť a budú pekne ošlahnuté. Repas je jednoduchý a lacný.

Xenonové vybojky 11 Sep 2015 00:45 #5

• Galaktic
  • Galaktic's Avatar
  • Elite Member
Pred týmto som mal originál ktoré už mali čosi za sebou ale stále v pohode,,, potom som mal 2 páre fake a to bola katastrofa,,, A som tam radšej dal tie staré origo, fake je úplne totálna Pi.....tok, sila, smer svetla, je úplne inde,,,A porovnával som sériu VS osram a viem aj keď mala séria niečo za sebou tak je slabšia, ale ten rozdiel bol brutálny že som bol v tom ze mám rozstelovane svetla ale nie :-) niekde mam foto ale musím to nájsť

Xenonové vybojky 11 Sep 2015 09:24 #6

• Marek S.
  • Marek S.'s Avatar
  • Platinum Member
Pozor, neni fake ako fake. Ja som kupoval od bixenony.com/ , ktorý odmieta predávať čínske no-name výbojky, pretože s nimi mal len problémy. Na fake philips mi povedal že sú vcelku OK a vydžiak tak rok-dva. Šiel som s Octaviou II ktorá mala OEM xenóny a nájazd asi 30 tisíc km a môžem povedať že tam nejaký ohrmoný rozdiel nebol...

Ten nightbreaker je rozhodne lepší ako klasické výbojky, ale tá cena je fakt vysoká. Len pre info, za 800-900 kč sa dajú kúpiť pravé základné výbojky od OSRAM resp philips len treba vedieť od koho a kde. Ale rád by som to videl v noci ten nightbreaker naživo, žial z fotiek to je ovplyvnené fotákom....

Xenonové vybojky 12 Sep 2015 00:34 #7

• Galaktic
  • Galaktic's Avatar
  • Elite Member
No rozdiel tam určite bol,pokiaľ nebola KO.parabola alebo origo xenóny,,, keby si mal nové originál a nové fake tak by si to určite zpoznal hneď, čo ako svieti,, A áno základ nová origo cca 30 e 60 sada to sa dá za tie peniaze ,, Ja som dosť behal po fórach a ľudí to prekvapilo ako to svieti, tak som ich kúpil aj ja cca 3 roky do zadu nejak za 130e,,, A to som už povedal čo sa dialo :-)
Môj názor je ten:
fake zásadne Nie, origo áno ale len pod hranicou 5000-K farba svetla. Viac je len tuzing, a nesvieti! A komu ide viac o lepšiu viditeľnosť /bezpečnosť pohodu v noci a nevadí mu ze da za sadu 2x toľko, ( a dôvod prečo stoja tak moc tam je jasný, maximálna presnosť spracovania lomu svetla atď,)
Tak osram X N B U je najlepšia voľba a už sa dá zohnať od 100 e

Xenonové vybojky 12 Sep 2015 10:46 #8

• Marek S.
  • Marek S.'s Avatar
  • Platinum Member
Tie fejky idú na zimu von ;) Čo sa týka farby svetla, tak Osram má výbojku s 6000K a 3300lm, čo je v podstate parameter origo výbojky. Pozri: www.theretrofitsource.com/components/bul...bs.html#.VfPlRBHtlBc

Riešili to na jednom BMW fóre, je to skoro jediná výbojka svojho druhu, ktorá má tieto parametre bez straty výkonu. Škoda že tu nie je žiadny predajca Morimoto, pretože to je hodne dobrý výrobca a distribútor komponentov za smiešne ceny, vyrábajú kvalitné aftemarket balasty ako i výbojky, ktoré plne dýchajú osramu a philips u na krk (čekni hidplanet, tam skoro všetci nakupujú od nich). Ak si pozrieš ich výbojky, www.theretrofitsource.com/components/bul...bs.html#.VfPljBHtlBc , tak 5500K má cca 3300 lm, čo je dosť v pohode.

Bratovi som odtiaľ kupoval sklo do optiky, lebo mu nejako praskla čočka....

Nie som zástanca vysokých kelvinov, mám fejkových 4300K a je to hodne v pohode, nejaký dizajn neriešim, tých 5000K by som ešte možno prekusol ale viac určite nie, mne to ťahá oči....
Last Edit: 12 Sep 2015 10:47 by Marek S..

Xenonové vybojky 12 Sep 2015 14:06 #9

• Galaktic
  • Galaktic's Avatar
  • Elite Member
No na tej stránke majú dosť skreslené info, tá Philips Bvu, je 6000,, A osram má len 3možnosti v K ,,, 66040 už nieje v predaji nahradená je 66240 xenarc originál a tá je 4300/3200LM. A ma najväčší životnosť 3000 H

Potom je xenarc 66240XNB
4350/3200Lm. 2500H

A najviac K má xenarc 66240CBI
5500/3200lm 2800 H táto je porovnateľná s tou Philips a aj s tou druhou v odkaze ;-)
Last Edit: 12 Sep 2015 14:11 by Galaktic.

Xenonové vybojky 14 Sep 2015 19:53 #10

• DworiBak
  • DworiBak's Avatar
  • Platinum Member
  • Accord CW3
  • Thank you received: 25
OEM výbojky jsou Osram Xenarc 66240 D2S
Dnes každý mění výbojku, až když odejde,je potřeba taky měřit svítivost a vyměnit výbojku včas.Zbytečné pak častým nahazováním výbojky odchází startér nebo dokonce vyhřátím patice,patice se vypálí i z výbojkou.

Já nakonec kupoval v kampani nové HID světla a výbojky zvolil Osram Xenarc Cool Blue CBI 66240CBI
Zatím spokojenost.
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.111 seconds