hehe
.... odkedy som si precital par zaujimavych rad a skusenosti sa uz tiez staviam k zelenym co zakon dovoluje a niekedy trochu cez.
Chcete mi dokazat priestupok, tak mi dokazte !
Som zabudol na jednu najlepsiu prihodu z leta, ked som si siel klasika cestovnym tempom 150kmh, BA-SE a po dialnici BA-Kuty sa akurat prerabala cast, cize spomaleny usek na 100-80-60, samozrejme nebrzdim, len noha z plynu. Az som sa doplachtil k cervenemu Saabu 9-3 SportCombi Aero na ceskych SPZ, kedze to Aero a 2 vyfuky ma iritovali, tak som ostal na nom nalepeny. Kedze mam/mal som okolo seba saabistov, tak som vedel, ze to bude bud origo aero 2.8T V6 s 250PS, alebo 1.8T so 150/190PS a Aero packetom a vyfukom.
Prilepeny na nom a pripraveny na 3ke na koniec obmedzenia sme to potiahli 60-180-190 a potom ubral. Utekal mi, ale da sa povedat, ze som sa ho drzal o cca 2 dlzky aut. Tak som zisiel dole z dialnice a za Kutmi ma v dedine panovia zo zatacky namerali presne 60kmh. Videl som ho ako odchadza od meraca a jednym ockom zahliadol cisielko a uz palickoval.
Klasika papiere a zacal si som si vedomy, co som porusil. Ja ze nie (v duchu som si pomyslel, to som zo cca 70-75 brzdil kvoli zatacke
). Zase zacalo pan vodic, nehrajte to na nas, isli ste rychlo. Ja ze ale viete, ponahlam sa k nedelnemu obedu a viete ked lacny zaludok aj pedal potlaci.
A nasledovala otazka, ci sa to neda poriesit dohovorom. Ze nie, bla bla bla bla. Reku spytam sa este raz, neda sa nic a zase bla bla bla bla. Trucoval ako nerozhodna 16tka na diskoteke. LB som HRUBO porusil dopravne predpisy, ked mi namerali
60kmh, kde
59 kmh je tolerancia a som sa hlboko previnil az o
1 kmh. No ako som si to mohol dovolit. ?
Tak reku k obedu uz nedojdeme, tak sa aspon zabavim a oni si Euriky zasluzia. Zacal som im klast otazky, ktore mi ako verejne cinna osoba musi/mala by zodpovedat. Ze co ak to necham na spravne konanie, pretoze ja som si neni vedomy priestupku a zavolal kolegu, ze aha on je sudca v spravnom konani a vyprava, ze ma budu stat dalsie spravne poplatky. Reku prikyvujem , ano ja bezne seno zerem.
Reku pani, som rad ze sa takto v nedelu pred obedom rozpravame, ale rad by som si vystupil a podte mi dokazat, ze som sa takto hlboko previnil. Tak mi ukazali fotecku, reku fajn krasna fotecka z Acciho za jazdy s citatelnou SPZ, taku foto este nemam. A teraz certifikaciu a povolenie od pristroja , ok a potom, ze ci si mozem vyskusat, s tym nemali problem. Tak som si volake auta pozameriaval a potestoval ako im to tam funguje.
Nasledne sme sa dopracovali k tarifam, resp. dennemu menu akka cennik. Ukaza mi nejaky vytlaceny, na to som mu povedal, ze si mozem aj ja vytlacit, tak sa 5 min prehrabaval v aute a vytiahol origo zalaminovany cennik. O 1kmh je 20e, no nic tak uz Vas zasponzorujem, ze sa tak radi so mnou rozpravaju. Volako sa tam suchtali ked som im dal $$$, tak im vravim, ze poprosim Vas blocek a asi tam mali kameru v tej VW T5, tak nahlas povedal "Ano, pan vodic hned tu mate blok", ze to az frajerka v zavretom aute o 5 metrov dalej pocula. Popriali sme si pekny den a siel som.